Möödunud reedel, 31. jaanuaril kihas Gustav Adolfi Gümnaasiumi võimla hoopis teistmoodi: toimumas oli aasta stiilseim sündmus Kuldlõige. GAG-i kauaaegne traditsioon anda võimalus noortele kunstnikutele ennast teostada oli ka see aasta hinnas ja lavalaudadele jõudis 6 väga tugevat ja säravat kollektsiooni.

Seekordse Kuldlõike teemaks oli “Alter ego”, mis andis disaineritele võimaluse avastada oma sisemist mina ja tuua see ka publiku ette. Ka show’d üritusel olid inspireeritud sellest teemast, mille lavastajaks oli üks peakorraldajatest Getriin Kotsar, G3RO. Glam, bang ja emotsionaalsus olid märksõnadeks.

Moeshow’l osales 6 disainerit neljast erinevast vanuseastmest:

Annabel Aleksius & Eva Karoliina Lepp “Capricote”

Oma kollektsiooni kirjeldasid neiud järgmiselt: “Esimeses kollektsioonis ühinesid kahe erineva mõttemaailmaga disainerite ideed ning sellest sündis kollektsioon “Capricote”. See on vastand igapäevaelule, rõhudes eripärale. Vaatamata ühisele kollektsioonile, säilisid mõlema looja isikupärased mõtted. Disainerid lõid eraldi kolm komplekti, millel on ühine värvivalik, kuid erinev materjal ning mõte. Lavale tulevad komplektid kordamööda, alustades Annabel Aleksiuse loominguga ja lõpetades Eva Karoliina Lepa omaga.”

Helen Tambla “Tiffany”

Helen iseloomustas oma mõtteid alter ego teemal nii: “Segadus, uimasus ja samas värskus. Minu kollektsioon Tiffany on kombineeritud erinevatest, üksteisega vastuolus, aga just seetõttu sobivatest elementidest, mille kaudu toongi välja alter ego ehk siis mitmekülgse iseloomu. Jahe ning värske nefriitroheline kooskõlas salapärase ja rahuliku vesihalliga. Riietel on lillemotiivid koos äkiliste ja mässumeelsete spreivärvikirjadega. Üritan edasi anda emotsiooni, nagu oleksid just ärganud, su silmad on veel udused ja sa ei saa täpselt aru, mis ümberringi toimub.”

Asmus Soodla “Toores tantsib, puhas inimene”

Asmuse mõtteid kollektsioonist: “Mööda teravate maakividega kaetud pinnast ülesmäge marssides karjus mulle tuulest murtud käoking, et ma kaevu juurest tagasi pööraks. Isegi mürktaim üritas mind päästa. Lõpuks maamajani jõudes sisenesin ja viisin oma tee tagatuppa. Kirjutuslaual olid järgmised juhised: 1) Kogu kokku kõik osad 2) Puhasta 3) Seo end õhuga 4) Õpi elama. Rebisin kirja pooleks, mõistes, et olin katnud nukule lauda.”

Kärt Keek “Nimega K”

Kärt on oma kollektsiooni kohta öelnud järgmised sõnad: “Ühe lausega ütleksin ma, et ,,nimega K’’  on – teine mina, teisest maailmast .Kui peaksin valima ühe sõna, mis iseloomustaks mu kollektsiooni, siis oleks see ,, julge’’. Enamasti ei kanta riideid oma mugavustsoonist väljaspool, ei soovita olla erinev, kuid selle kollektsiooniga on hoopis teine lugu – inimene, kes selle rõivaeseme selga tõmbab lööb sõna otseses mõttes särama ja ei pääse kellegi pilkudest.”

Maria Tõnisberg “Onyx”

Oma kollektsiooni “Onyx” kirjeldas Maria järgmiselt: “Onyx on musta varjund. Kollektsioonis tõlgendasin seda ja lasin sellel terve kollektsiooni üle võtta. Onyx ei ole minu alter ego. See on see, mis ma tahaksin olla, kuid mida ma tunnen, et igapäevaselt ei ole võimalik saavutada. See on segu evening ja streetwearist, mis on morfeerunud üheks tervikuks.”

Stella Tukia “SAY MY NAME”

Stella iseloomustas oma kollektsiooni nii: “Selleks kollektsiooniks oli mul nii palju inspiratsiooni kogunenud. Eriti mõjutas mind Alexander McQueen oma hullu ja julge stiiliga ning oskusega tekitada inimestes emotsiooni. Ka inspireerisid mind 3 erilist naist – rocknrollilik Stacy Black, seksikas Cherry ja musti nahkseelikuid armastav Baby Blackberry. Selles kõiges on minu hing, kõik tuli südamest.”

Žüriisse kuulusid Anne Vetik, Tauri Västrik, Lisa Salvaje, YASMYN, Katrin Aasmaa, Rainer Olbri ja Gita Siimpoeg ja esikoht nende meelest oli järgmine:

1. Kärt Keek “Nimega K”
2. Helen Tambla “Tiffany”
3. Maria Tõnisberg “Onyx”

Lisaauhinnad pälvisid Asmus Soodla – Converse 200€ kinkekaart “Independent enough not to follow” – ja Kärt Keek, kes sai nii publiku lemmikuks kui ka Katrin Aasmaa praktikakoha.

Tänusõnad tublidele korraldajatele, vabatahtlikutele ja koolile.